fbpx
  • Gratis bezorging
  • Persoonlijk contact
  • Scherpste prijs

Duurzaam genieten en besparen

Fan Mart
Pelletkachels

Overweegt u de aanschaf van een duurzame, energiezuinige pelletkachel of pellet-cv? Dan zijn er veel zaken waar u rekening mee moet houden, zoals de grootte van de te verwarmen ruimte(s), of het u vooral gaat om verwarming of om sfeer, het te besteden budget, de eisen die u stelt aan het design, enzovoort. Bij Fan Mart weten we precies wat er bij de aanschaf en installatie van pelletkachelsystemen komt kijken.

Samen komen we tot de oplossing die het beste bij uw situatie past. Laat u inspireren en neem contact op voor uitgebreid advies.

Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel, ook wel houtpelletkachel of pelletverwarming genoemd, is een kachel die brandt op pellets. Deze geperste houtkorrels worden vanuit het reservoir boven in de kachel naar het verbrandingscompartiment gebracht. Een elektronisch verwarmingselement laat de pelletkorrels ontbranden. Een ventilator zorgt voor de aanvoer van verse lucht vanuit de te verwarmen ruimte of de buitenlucht. Dit proces wordt voortdurend gecontroleerd en bijgesteld.

De rookgassen worden via een warmtewisselaar afgevoerd naar het schoorsteenkanaal. Vaak is een eenvoudig afvoerkanaal van 80 mm voldoende. Afhankelijk van het vermogen en het merk van de kachel hebben de rookgassen dan nog een temperatuur van tussen de 90 en 180 graden.

Een pelletkachel start automatisch en verwarmt de ruimte tot de temperatuur die u van tevoren heeft ingesteld.

Soorten Pelletkachels

Pelletkachelsystemen zijn er in soorten en maten. De keuze is onder andere afhankelijk van de grootte van de ruimte(s) die u wilt verwarmen. Naast de losstaande pelletkachel zijn er de volgende mogelijkheden:

Moederhaard

Een moederhaard staat net als een pelletkachel los in de ruimte, en staat in verbinding met de hoofdaansluiting van de (gas-)cv. Op die manier kan de haard de (gas-)cv ondersteunen, en daarmee ook de warmwatervoorziening.

Pellet-cv

Een pellet-cv is een cv die werkt op basis van een pelletketel. Een pelletketel kan fungeren als vervanging van een traditionele gas-cv-ketel.

Pellet-heater

Een pellet-heater is speciaal geschikt voor het verwarmen van grote ruimtes, zoals werkplaatsen, garages en loodsen. De heater verwarmt lucht en blaast deze vervolgens de ruimte in.

Voordelen van een pelletkachel

De belangrijkste voordelen van een pelletkachel op een rij:

  • Een pelletkachel heeft een zeer hoog rendement (tot wel 98%)
  • Het gebruik van een pelletkachel is duurzaam en CO2-neutraal
  • Een afvoerkanaal van 80 mm is vaak al voldoende
  • De kachel werkt volautomatisch, na het instellen van de temperatuur heeft u er geen omkijken meer naar
  • Een pelletkachel is makkelijk te reinigen en onderhouden

“Door de klantgerichte informatie en de persoonlijke benadering is er direct een band van vertrouwen. Fijne leverancier, mooie producten”

Kachel schoonmaakservice

Kachels schoonmaken is een essentieel jaarlijks terugkerend item. Pelletkachels moeten jaarlijks goed schoongemaakt/onderhouden worden voor een blijvend goede werking van de kachel. De schoonmaak bestaat hoofdzakelijk de reiniging van de rookgas afvoerkanalen en de ventilator. Ook de pijpen van de afvoer dienen jaarlijks schoongemaakt te worden net zoals bij een houtkachel. Ook verzekeringen eisen dit en bij schade of brand word er een factuur gevraagd van de laatste reiniging of er wordt niet vergoed. Wij werken samen met een aantal professionele kachelreinigers die door heel Nederland de kachels reinigen. U kunt zich hier aanmelden voor een kachelreiniging en het desbetreffende bedrijf zal contact met u opnemen voor een afspraak.

Ventilator voor schoonmaak

Ventilator na schoonmaak

Fan Mart handelsonderneming

e: info@fanmart.nl

Kvk 64997995

DUURZAAM GENIETEN EN BESPAREN INEEN

© Fan Mart   Algemene voorwaarden